First impressions
Door: Willemien
Blijf op de hoogte en volg Willemien
08 Oktober 2009 | Oeganda, Kampala
Allereerst: heel hartelijk bedankt voor alle lieve mails, berichtjes, belletjes, smsjes en kaartjes!!! Ik ging echt bemoedigd op pad! Jullie hebben het al kunnen lezen bij de reactie van mam bij m’n eerste blog: de reis is helemaal voorspoedig gegaan! Beide vliegtuigen waren ahead of schedule, ik kwam een halfuur eerder in Entebbe dan gepland. Gelukkig stond Baker, de driver al te wachten met een bordje: ‘Willemien Westerhuis, Hospice Africa Uganda’. Dat was zo’n opluchting!
Baker heeft me naar het Hospice gebracht, een heel bijzondere rit, de eerste impressies van Afrika! De weg was druk met auto’s, boda’s (scooters), wat fietsers en voetgangers. We reden langs verschillende dorpjes, met huisjes langs de weg, veel Westerse reclame en allerlei voor mij onbekende producten te koop. Het laatste stukje gingen we binnendoor, want we reden een ‘traffic jam’ in. Bizar: stijgende en dalende smalle zandweggetjes dwars door een soort wijk, a.h.w. door de achtertuin van Afrika….
In het hospice heb ik Dr Anne ontmoet, degene die het Hospice heeft opgezet. Een bijzondere dame van 74 jaar, nog steeds aan het werk! Verder Thomas en Cloina, die in hetzelfde guesthouse wonen. Beiden Iers, Cloina werkt hier ook als arts. Zij hebben me naar het guesthouse gebracht, waar ik een poosje geprobeerd heb te slapen (niet gelukt), wat eerste impressies te verwerken en te wennen aan de hogere temperaturen…Ik woon hier trouwens op de ‘Kizunguroad’: weg van de blanken…. Nadat ik genoeg moed had verzameld, ben ik teruggelopen richting Hospice, omdat daar ook wat winkels zijn. Rijst, cereals, wat fruit en brood gekocht.
‘s Avonds heb ik iets gedaan waarvan ik niet bepaald gedacht had dat in Afrika te doen, laat staan de eerste dag: ik ben met Thomas, Cloina en Joanne (een andere arts hier) naar de American Recreation geweest, en heb meegedaan aan een uurtje Pilates. Jaja! Sportief, he…. Mss ga ik dat elke week doen, maar het is vrij duur, moet ik nog even over nadenken. Daarna naar Joanne’s huis gegaan en daar gegeten. Was heel gezellig! Met hen ook kennisgemaakt met een Ugandese sterke drank, een soort bananendrank, 40%... Toen ik eindelijk om elf uur in bed lag, ben ik als een blok in slaap gevallen….
Vandaag met ‘Hospiceteam 5’ meegeweest om wat mensen te bezoeken. Heel bijzonder! Een zieke vrouw in een heel klein, donker huisje in een arme wijk, een delirante vrouw in een voor Ugandese begrippen groot en rijk huis, een 14-jarig jongetje in een ziekenhuis en een jongen van 29 met een rectaalcarcinoom.
Moe van alle indrukken zit ik nu dus even te typen. Volgende keer vertel ik wat meer over hoe het Hospice nu in elkaar zit. Voor mij beginnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Vanavond is er een Oktoberfest (believe it or not), maar ik denk dat ik lekker op tijd in m’n bed duik…
Oja, voor ik het vergeet, hier m’n nieuwe nummer: +256 784844519
Heel veel liefs!
Willemien
08 Oktober 2009 - 13:54
Corina:
Ha Miens,
Fijn dat je goed bent aangekomen. En na zo'n drank kan ik me wel voorstellen dat je goed slaapt;)
Veel succes!
X Corina -
08 Oktober 2009 - 13:57
Henrike:
Klinkt super! Blij dat het allemaal zo goed gegaan is :) Klinkt alsof je een goede tijd daar gaat hebben! Pilates, haha. Ik zie je je al in allerlei rare houdingen wurmen ;) prachtig.
Liefs! -
08 Oktober 2009 - 13:58
Tante Ria / Oom Kees:
Ha Mien!
Wat fijn voor je dat alles goed is gegaan.
Erg leuk dat je ons dit berichtje stuurt. We hopen dat je een fijn verblijf daar hebt en wensen je Gods bewarende Hand en Zijn zegen van harte toe.
XXXXX
Tante Ria en Oom Kees -
08 Oktober 2009 - 14:07
Mar:
Hey Wil,
Super om te lezen dat je veilig bent aan gekomen en dat het goed gaat:-)
Veel plezier&suc6!
XX Mar -
08 Oktober 2009 - 14:13
Adri Terlouw:
Hallo Willemien,
Leuk om je eerste indrukken te lezen. Je wordt goed opgevangen en ingewijd zo te lezen.
Bijzondere ervaringen direct al.
Ja, je moeder was erg blij dat de reis zo voorspoedig was verlopen.
Houd de wijze raad van je 'grote' broer in gedachten: Elke dag wat schrijven zus!
Groet,
Adri -
08 Oktober 2009 - 14:18
Geeske:
Ha Nichie!
Fijn om te horen dat je vlucht goed is gegaan. Heb nog aan je gedacht!
Meid maak er een mooie en leerzame tijd van! En vooral genieten van alle indrukken.
Liefs, Geeske -
08 Oktober 2009 - 14:20
Gijsbert:
Haha je begint meteen goed.
Wat een lijst..
En je hebt groot gelijk dat je niet naar dat oktoberfest ging:D
grz -
08 Oktober 2009 - 14:39
Annette:
heej,
Nou de kop is er af! Succes met het verwerken van alle indrukken, maar dat gaat wel goed met pilates, haha!
08 Oktober 2009 - 14:48
DeGroninger:
Zus! Goed om te horen dat het zo gaat!:) Rustig aan met die bananensap he!;) -
08 Oktober 2009 - 14:48
Gerriët:
He Willemien,
Dat klinkt goed! Dat ze daar zelfs pilates hebben, wist ik niet ;).
Geniet lekker van alles en succes!
Groetjes uit Zeist, Gerriët -
08 Oktober 2009 - 15:44
Nadine:
Ben blij voor je! Goed te horen en van je te lezen. Geniet en zegen! xxx -
08 Oktober 2009 - 16:02
Sorina:
Dag Willemien!
Wat een indrukken al meteen op je eerste dag zeg! En wat sportief dat jij op je eerste dag, na zo'n reis nog aan Pilates kon doen! Ben heel benieuwd naar hoe het er daar aan toe gaat. Klinkt als een hospiceteam dat op lokatie komt. Hopelijk snel meer?
Succes meis!
Liefs, Sorina -
08 Oktober 2009 - 16:07
Marieke:
Ha Willemien,
Fijn dat je er bent! En al indrukwekkende situaties met het hospiceteamm meegemaakt.
Het allerbeste! Groeten, Marieke. -
08 Oktober 2009 - 16:24
Marina:
Haa Mien,
wat fijn dat je goed bent aangekomen.
En wat maak je in zo'n korte tijd al veel mee!
Geniet van alles wat je mee mag maken!
Liefs,
Marina'
08 Oktober 2009 - 17:48
Judith Koster:
Hoi Willemien,
Ik ben ons gesprek niet vergeten toen ik je een tijdje geleden tegen kwam! Je zou een reis gaan maken en het hier gaan bijhouden, ik heb gelukkig je site zien staan op hyves, dus ik ga je ook zeker volgen!
Succes en heel veel plezier komende tijd!
Groetjes Judith -
08 Oktober 2009 - 19:45
Corlinde:
Goed om te lezen dat je veilig bent aangekomen. Wat een keuze aan activiteiten heb je nu al. Zet em op daar. Wij houden je site in de gaten! Liefs Corlinde -
08 Oktober 2009 - 22:04
Opa En Oma:
Geweldig wat je al ervaren hebt. Erg interessant.We horen graag weer wat. dag dag -
09 Oktober 2009 - 07:29
Alinda:
Ha Willemien,
Wat een leuk verhaal!Inderdaad heel veel indrukken voor een 1e dag, en grote verschillen!
Geniet ervan verder!
Alinda -
09 Oktober 2009 - 17:45
Annemieke:
Ha Miens!
Het is goed te horen dat je er veilig bent aangekomen. En dat je begint door te krijgen hoe het hospice daar werkt :) Een hele goede tijd verder, met nog een heleboel mooie, indrukwekkende, gekke en/ of bizarre gebeurtenissen toegewenst!
Lfs, Annemieke -
09 Oktober 2009 - 18:26
Janneke W:
heej Willemien,
Dat klinkt goed! Leuk dat je het lekker aan het ontdekken bent. Ik sluit me bij Caro aan: geniet ervan het gaat veel te snel voorbij!
Al het goede gewenst! Groet, Janneke -
10 Oktober 2009 - 08:59
Wim En Ria:
Leuk zo'n eerste reactie!
Een hele goede tijd aan de 'Kizunguroad', sterkte in/bij de hospice en succes met alle puzzelstukjes.
Take care and God bless you! -
10 Oktober 2009 - 09:51
Tante Annie En Ome C:
Dag Willemien.
Ook tijdens onze zec vergadering, afgelopen dinsdag, is er gebeden voor een voorspoedige reis en Gods zegen tijdens je verblijf in Oeganda. Nu hebben we alweer een dankpunt vanwegen je behouden
aankomst. Mooi, dat de dominee afgelopen zondag niet alleen jou, maar ook je moeder en broers aan de Heere God opdroeg.
Weet je door Hem gedragen!
gr "tante Annie en ome Co" -
10 Oktober 2009 - 13:24
Adri Terlouw:
Dag Willemien,
Ik ga eens informeren of je broers je al missen...
Je hebt niet te klagen over reacties op je log.
Nu is het jouw beurt weer hoor.
Morgen (zondag) denken we in het bijzonder aan je.
Ria en Adri Terlouw -
11 Oktober 2009 - 13:47
AJ:
Dat je nu helemaal naar afrika moet om pilates te doen zeg;)